marți, 4 aprilie 2017

Tarta cu urzici si branza de capra



Daca aveti urzici si vreti sa pregatiti un preparat gustos si apetisant, va invit sa incercati aceasta tarta delicioasa. Eu am folosit si condimente Maggi pentru un plus de savoare.



Ingrediente:
-Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
6 linguri apa foarte rece 

-pentru umplutura:
400g urzici (curatate si fierte)
70g unt
o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume
4 catei usturoi
200g telemea de capra
60g parmezan
5 oua
200ml smantana
2 maini de rosii cherry
sare (optional)
piper
nucsoara


Mod de preparare:
Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa pe foc si un praf de sare si le pui la fiert cand apa clocoteste. Le lasi sa fiarba cateva minute, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le lasi sa se raceasca si apoi le scurgi bine de apa (cu mana).
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Calesti urzicile in unt si adaugi usturoiul pisat si o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume. Le lasi sa se racoreasca.


Bati ouale cu smantana si adaugi telemeaua data pe razatoare (o parte se poate adauga bucatele mai mari pentru a se vedea frumos in tarta), 


apoi adaugi 50g parmezan si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. 


Adaugi urzicile si jumatate din rosiile taiate in sferturi si amesteci usor. Asezonezi dupa gust.


Intinzi aluatul si imbraci o tava. Intepi aluatul din loc in loc si adaugi umplutura. 
Restul rosiilor le tai in jumatate si ornezi tarta.


Aduci marginile aluatului peste umplutura si il strangi intre degete din loc in loc.


Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, apoi scoti tarta si presari parmezanul ramas si o mai dai la cuptor pentru 5 minute (sau o lasi asa).


Lasi sa se racoreasca si apoi o servesti.


Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul lui Adi Hadean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu