vineri, 29 mai 2015

Strudel cu mere



Ingrediente:

400 gr aluat foietaj
1 kg mere
2 linguri zahar
1 lingura gris
1 lingura scortisoara

Mod de preparare 
Razi merele si adaugi zaharul si scortisoara. Pui pe foc pana incep sa se inmoaie merele. 


Dai deoparte vasul si adaugi grisul. Lasi sa se raceasca compozitia.
Intinzi aluatul si il tai in dreptunghiuri aproximativ egale. Faci pe mijloc patru crestaturi pe latime. 


Pui cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de aluat acoperind crestaturile. 


Suprapui peste umplutura marginile mai lungi si presezi usor ca sa nu se desfaca.


Suprapui peste aluat una din laturi, apoi aduci cealalta latura deasupra.



Intoarci strudelele cu partea cu crestaturile in sus si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt. 


Le ungi cu un sirop din apa si zahar. Intruduci tava in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.



Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Violetei pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste si ni le impartaseste. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu