marți, 5 mai 2015

Tarta cu spanac si branza cu mucegai



Astazi va propun o delicioasa tarta cu spanac si branza cu mucegai.

Ingrediente:
-pentru aluat:
200g faina
1 ou
60g unt rece
Sare
3 linguri de apa
1 lingurita praf de copt

-pentru umplutura:
1 kg spanac proaspat
100g branza de burduf
125g branza cu mucegai (camembert)
150g branza de vaci
Sare
Piper
O legatura usturoi verde
2 oua
50ml smantana
100g rosii cherry


Mod de preparare:

Din ingredientele de mai sus faci un aluat pe care-l dai la rece pentru 30 de minute.
Speli si cureti spanacul de codite si il pui la fiert si-l oparesti pentru 2-3 minute. Bati ouale cu smantana. Scurgi bine spanacul, si il mixezi alaturi de celelalte ingrediente (inclusiv ouale),






mai putin branza cu mucegai pe care o tai cubulete 



si o amesteci cu compozitia de spanac.



Intinzi un aluat subtire si il asezi in tava tapetata cu unt si il intepi cu furculita din loc in loc, 



apoi il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole (pentru a evita umflarea aluatului). 



Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 10 minute.
Indepartezi hartia de copt 




si torni compozitia peste aluat apoi decorezi tarta cu rosii cherry taiate in jumatate. 



Introduci tava in cuptor pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se racoreasca putin si apoi tai tarta si o servesti.



2 comentarii: