miercuri, 4 octombrie 2017

Frittata cu ardei, dovlecel si paste



Vă invit să încercați această rețetă rapidă, care poate fi pregătită cu orice mai aveți prin frigider. Este substitutul perfect pentru omletă.

Ingrediente:
5 ouă
50g smântână
½ ardei gras roșu
100g șuncă de curcan
1 dovlecel
70g paste fusili
100g mozzarella ( sau cașcaval)
sare
piper
unt 
2 linguri pesmet

Mod de preparare:
Pui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine.
Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar ardeiul îl tai feliuțe.


Într-un bol bați ouăle cu smântâna, cu puțin piper și sare după gust. Adaugi șunca, dovlecelul,ardeii și pastele și amesteci ușor. 





La final adaugi mozzarella dată pe răzătoarea cu ochiuri mari.


Ungi un vas termorezistent cu unt și îl tapetezi cu pesmet, apoi torni compoziția în el 


și introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și lași frittata până când este rumenită deasupra și bine pătrunsă și în interior (aproximativ 30-35 de minute).


O lași să se răcorească și o servești simplă, cu o salată sau cu ce mai dorești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu