miercuri, 11 octombrie 2017

Salata de fasole rosie cu avocado si rosii cherry


Fasole rosie – cele mai importante beneficii pentru sănătate (conform www.doarnatural.ro):
-sursa de antioxidanți: fasolea rosie este unul dintre cele mai bogate alimente in antioxidanti, chiar mai bogate decat afinele sau ciresele, conform unui studiu al cercetatorilor de la United States Department of Agriculture pe 100 de fructe, legume si nuci. Astfel, un consum frecvent de fasole rosie iti ajuta corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi si scade riscurile de cancer sau alte boli grave, mentinandu-ti tineretea mai mult timp!

– sursă esențială de fibre: o cană de fasole roșie iti furnizeaza ½ din necesarul zilnic de fibre, care nu doar ca mentin satatatea sistemului digestiv, usureaza digestia si previne constipatia, dar micsoreaza si nivelul de colesterol, scazand riscul asociat bolilor cardiovascularesi regleaza nivelul de glicemie, fiind o alegere sanatoasa pentru oricine.
– o alternativă sanatoasa la carne: atunci cand vrei o masa mai usoara sau esti in post, inlocuieste consumul de carne cu cel de fasole rosie. Excelenta sursa de proteine, fasolea rosie te va ajuta sa-ti intaresti corpul si muschii, sa previi bolile cardiovasculare si sa duci o viata plina de energie! O cana de fasole rosie inseamna peste 15mg de proteine sanatoase pentru organismul tau.
– sursa importanta de fier
– pentru o memorie de elefant: susa minunata de tiamina (vitamina B1), consumul de fasole rosie stimuleaza atentia si memoria, este deosebit de benefic in perioadele de supasoliciate intelectuala, elimina insomniile, combate depresia, oboseala sau anxietatea si scade riscurile asociate bolii Alzheimer.
Consumul regulat de fasole rosie intareste dintii si oasele, te poate ajuta sa pierzi in greutate, miscoreaza riscurile unui atac de cord si iti energizeaza intreg organismul!

Beneficiile consumului de avocado:
Grasimile sanatoase, mono-nesaturate, din fructul de avocado, au darul de a scadea rezistenta organismului la insulina. Ca atare, cantitati mai mici de insulina, secretate de catre pancreas sau chiar injectate, vor avea efecte mult mai puternice. In plus, datorita curei cu acest fruct, glicemia va fi mult mai stabila, fluctuatiile sale atat de nocive pentru organism fiind mult diminuate.
O substanta continuta in avocado, numita beta-sitosterol, are ca efect scaderea valorii colesterolului si trigliceridelor din sange.
Mai multe studii au aratat ca avocado previne si chiar inhiba formarea celulelor maligne. Cele mai evidente efecte anti-tumorale le are avocado in prevenirea cancerelor hormono-dependente, cum ar fi cel la san, ovarian, de col uterin, de prostata. Contra cancerelor de piele, inclusiv melanomul malign, avocado de asemenea are o actiune protectoare, datorata vitaminelor si luteinei pe care o contine.




Ingrediente
250 g fasole roșie (o conservă)
1 avocado mic (150 g)
1 linguriță zeamă  de lămâie
1/2 gogoșar
5 roșii cherry
1/2 ceapă roșie mică
2 linguri ulei măsline extravirgin
sare
piper

Mod de preparare:
Dacă folosești fasole uscată o pui în apă pentru a se înmuia (timp de 6-8 ore), o clătești cu apă rece și o pui la fiert pentru aproximativ 1 h. După ce a fiert, o strecori și o transferi într-un bol. Eu am folosit o conservă de fasole roșie, pe care am clătit-o cu apă rece, am scurs-o și am pus-o într-un castron.
Peste fasole adaugi avocado tăiat bucăți, zeama de lămâie, sare, piper, roșiile cherry tăiate în 4, ceapa tăiată 
julien, gogoșarul tăiat felii și uleiul de măsline.



Amesteci ușor și servești!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu