duminică, 7 decembrie 2014

Rulada cu dovleac si ciocolata





Ingrediente:

-pentru aluat:
4 oua medii
150 g faina
200 g zahar
150 g piure dovleac fiert
1 lingurita scortisoara
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf cutit bicarbonat
1 varf cutit sare

-pentru crema de ciocolata:
200 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida

-pentru decor:

20g ciocolata neagra

Mod de preparare:
Pentru aluat:
Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin.
Intr-un vas, mixezi ouale cu un varf de cutit de sare si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.



Adaugi piureul de dovleac in compozitia de oua si zahar si amesteci cu grija, de jos in sus.


Amesteci faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cerni printr-o sita deasa. Adaugi treptat faina cernuta si scortisoara in compozitia de oua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn, pana la omogenizarea completa.





Tapetezi tava de cuptor cu hartie de copt si adaugi aluatul ruladei.


Coci rulada, in cuptorul peincalzit la 180°C, pentru cca 12-15 minute.
Scoti rulada cu dovleac din cuptor si o rastorni, cu tot cu hartia de copt, pe un prosop de bumbac, 



o rulezi si o lasi sa se raceasca complet.
Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata 



si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru cateva ore.


Intinzi foaia de rulada si o umpli cu crema de ciocolata 



apoi o rulezi. Invelesti rulada in folie de plastic / aluminiu si o dai la rece pentru 1-2 ore. 


Dupa repaos, o ornezi cu ciocolata topita 


si o tai felii, dupa ce s-a intarit ciocolata (eu nu prea am respectat aceasta indicatie deoarece aveam musafiri).


6 comentarii: