duminică, 4 februarie 2018

Supa crema de legume



Vă invit să încercați o supă cremă de legume rapidă și delicioasă.


Ingrediente:
4 cartofi mici
1/2 ardei gras roșu
1 ceapă mică
1/4 țelină
1/4 pătrunjel rădăcină
1 morcov
6-7 buchețele de broccoli
ulei de măsline
sare
piper

-pentru crutoane:
5 felii de pâine
oregano
piper
sare
ulei de măsline

Mod de preparare:
Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă, adaugi puțină sare și piper, ulei de măsline și le lași să fiarbă.



După ce au fiert 10 minute adaugi buchețelele de broccoli. 


Când legumele sunt moi, strecori supa și adaugi 2-3 polonice de zeamă și mixezi bine. Pui câte puțină supă până obții consistența dorită. Condimentezi cu sare și piper după gust.



Pentru crutoane, folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în bucăți cât mai mici. Așezi bucățile de pâine într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și le condimentezi cu sare, piper și oregano. 



Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.


Servești supa cremă cu crutoane, și după preferință, poți adăuga smântână și pătrunjel.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu