duminică, 17 ianuarie 2016

Cheesecake cu cirese



Deoarece mai aveam o cutie de cirese in congelator m-am gandit sa pregatesc un cheesecake rapid si delicios. Puteti sa-l incercati si voi folosind fructele care va plac (mure, visine, zmeura). De asemenea puteti sa folositi biscuiti digestivi sau cu cacao. Eu am avut in casa biscuiti simpli (populari) si a iesit foarte delicioasa tarta mea.

Ingrediente:
-pentru blat: 
200g biscuiti
100g unt

-pentru crema: 
350g branza
3 oua
1 plic zahar vanilat
50g zahar
3 linguri de faina
1 lingura extract de vanilie

-pentru topping: 
300g cirese fara samburi
3 linguri zahar
200ml apa
½ lingurita seminte de anason
1 plic tort gelee rosu Dr. Oetker 



Mod de preparare:
Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul topit.


Intr-o tava cu peretii detasabili asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine (cu ajutorul unui pahar). 


Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake si torni compozitia peste blatul de biscuiti 


nivelezi compozitia 


si dai tava la cuptor la 170 de grade C pentru aproximativ 45-50 de minute. Dupa ce scoti tarta din cuptor o lasi sa se raceasca o ora apoi pregatesti toppingul.


Fructele (inghetate) le fierbi cu apa, anasonul si cu zaharul pe foc mic aproximativ 10-15 minute. 


Strecori fructele si le asezi peste branza, iar compotul racit il amesteci cu pliculetul de tort gelee (conform instructiunilor de pe plic) si il pui la fiert 1 minut pe foc potrivit si apoi il torni peste crema de branza.
Dai la frigider 2 ore si o poti servi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu