marți, 24 octombrie 2017

Frittata cu soia, ardei si mozzarella



Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro):
Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.
În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.
Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.
Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.
Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.

100 g soia cuburi
1/2 ardei gras roșu
100g șuncă de curcan
70g mozzarella
o legatură pătrunjel tocat mărunt
sare
piper
4 ouă
125g iaurt
ulei
 2 linguri pesmet


Mod de preparare:
Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită. 


Intre timp tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt pătrunjelul și dai pe răzătoare mozzarella, apoi le pui într-un castron, adaugi și soia și le amesteci. 




Ungi cu ulei un vas termorezistent și îl tapetezi cu pesmet, apoi torni amestecul cu soia.



Mixezi într-un bol ouăle cu iaurtul și adaugi sare si piper după gust. 


Torni ouăle peste amestecul din tavă 


și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C și coci timp de 30-35 de minute sau până frittata e bine legată și frumos rumenită.


Lași să se răcorească puțin și servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu