duminică, 26 martie 2017

Mancarica de legume cu soia


Este prima data cand pregatesc soia si m-am gandit ca cel mai bine ar merge alaturi de multe legume sanatoase si gustoase. De asemenea, am aromat mancarea cu ajutorul condimentelor Maggi pe care vi le recomand si voua.

Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro):

Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.
În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.
Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.
Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.
Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.

Ingrediente:
150g soia cuburi
1/2 ardei rosu
1 rosie
1 ceapa
1 morcov
2-3 catei usturoi
4-5 linguri ulei de masline
1 legatura patrunjel
o lingura condiment Maggi Secretul Gustului legume
sare
piper

Mod de preparare:
Cureti si speli legumele.
Cubuletele de soia 


le pui la fiert in apa cu putina sare, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, le scoti si le lasi la scurs intr-o strecuratoare.


Ceapa o tai julien, usturoiul il zdrobesti, morcovul il dai pe razatoarea mica, rosia o tai cubulete iar ardeiul il tai feliute.
Intr-o tigaie mare, pui ulei de masline si pui la calit ceapa, usturoiul si morcovul, 


apoi adaugi ardeiul, rosiile, o lingura de Maggi Secretul Gustului legume si o canita de apa. Adaugi sare si piper dupa gust. 


Lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele 


apoi adaugi cubuletele de soia si mai lasi sa fiarba vreo 10 minute. Adaugi patrunjelul tocat si servesti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu